> Startpagina > Adressen >

 

IJssalons

 

 

 

Het Italiaanse roomijs staat bekend als het beste ter wereld. Een bezoek aan Rome is dan ook niet volledig zonder een ijsje te eten. Ik heb nog nergens slecht roomijs gegeten, maar deze ijssalons zijn toppers.

 

Blue Ice

 

De kleurrijke ijssalons van Blue Ice hebben een heel uitgebreid assortiment smakelijk roomijs. Het wordt artisanaal bereid met de beste ingrediënten. De manier waarop het in de koeltoog wordt tentoongesteld, doet je watertanden.

 

Er zijn een vijftiental ijssalons van Blue Ice verspreid over Rome.

 

officiële website

 

Gelateria ai Cerchi

 

Deze gelateria biedt niet het grootste assortiment, maar heeft wel heel lekker artisanaal bereid ijs.

 

Via dei Cerchi 61

officiële website

 

Gelateria Della Palma

 

Dit prachtige ijssalon biedt keuze uit maar liefst 150 smaken artisanaal bereid ijs: een streling voor het oog en de smaakpapillen; daarnaast vind je er ook koekjes, pralines, snoep ...

 

Via della Maddalena 19-23

officiële website

 

Il Gelato di San Crispino

 

Het beste ijs van Rome is te vinden bij Il Gelato di San Crispino. Het zijn geen chique ijssalons, maar kleine winkeltjes met alleen een koeltoog waarin het ijs wordt bewaard. Het ijs wordt ook niet zichtbaar uitgestald, maar zit opgeborgen in goed gesloten koelpotten om de kwaliteit ten volle te bewaren. Je kunt het ijs alleen in potjes kopen, niet in hoorntjes.

 

Mijn persoonlijke favoriet is de smaak van het huis, San Crispino, roomijs waaraan honing werd toegevoegd, wat een goddelijk resultaat geeft. Ook het sabayonijs (zabaione) is overheerlijk.

 

Piazza della Maddalena 3 | Via della Panetteria 42

officiële website

 

Vale

 

Deze gelateria biedt niet het grootste assortiment, maar heeft wel heel lekker ijs. Je kunt er ter plaatse van genieten in een leuk zaaltje met meubilair dat uit de kringloopwinkel lijkt te komen.

 

Piazza del Gesù 48 B

 

 

 

Romegids | Copyright © Joeri Facq