> Startpagina > Adressen >

 

Koffiehuizen

 

 

 

Italianen zijn echte koffiedrinkers en hechten veel belang aan een goede kwaliteit. Rome heeft een aantal historische koffiehuizen, die beslist een bezoek waard zijn. Houd er wel rekening mee dat een lange geschiedenis haar prijs heeft ...

 

Antico Caffè Greco

 

De oudste (sinds 1760) en chicste koffiebar van Rome is Antico Caffè Greco. Je neemt er plaats in een stijlvol interieur op fluwelen banken en wordt bediend door deftige heren in smoking. De prijs van een koffie is uiteraard in evenredigheid (ongeveer € 8,00). Ook de taarten zijn heel lekker, maar even prijzig. De gepersonaliseerde kopjes zijn een collector's item.

 

Via dei Condotti 86

officiële website

 

Babington's

 

Het beroemdste theehuis van Rome is Babington's. De tearoom bestaat sinds 1893, een lange geschiedenis die in het stijlvolle interieur wordt weerspiegeld. Je kunt kiezen uit een schijnbaar eindeloze lijst van theesoorten. De thee is heel lekker, maar je moet voor een kannetje gemiddeld € 10,00 neertellen. Je kunt er ook thee kopen om mee te nemen.

 

Piazza di Spagna 23

officiële website

 

Caffè della Pace

 

Een van de oudste cafés van Rome is Caffè della Pace, dat bestaat sinds 1891. Het interieur ademt nog steeds de sfeer van de negentiende eeuw. Het is er gezellig zitten en de koffie is lekker. Ook het gebak is aan te bevelen.

 

Via della Pace 3-7

officiële website

 

Sant'Eustachio il Caffè

 

De beste koffie van Rome kun je drinken in Sant'Eustachio il Caffè. Het interieur van de kleine bar ziet er nog steeds uit zoals in 1938, toen de zaak werd geopend. Binnen kun je niet zitten; er staan wel enkele tafeltjes buiten op het pleintje. Voor een koffie (afhankelijk van de soort) betaal je tussen € 4,00 en € 5,00. Je kunt er ook koffie kopen om mee te nemen.

 

Piazza di Sant'Eustachio 82

officiële website

 

 

 

Romegids | Copyright © Joeri Facq