> Startpagina > Informatie >

 

Bereikbaarheid

 

 

 

Auto

 

Rome ligt op ongeveer 1500 km van Brussel. De autosnelweg vanuit Noord-Italië is de A1. Het centrum is bereikbaar vanaf de Grande Raccordo Anulare (GRA, officieel A90), de ringweg rond Rome.

 

Het is echter ten stelligste af te raden om naar Rome te rijden met de auto. Je komt gegarandeerd hopeloos vast te zitten in het drukke, chaotische en zenuwslopende verkeer. Bovendien is het bijna onmogelijk om in het centrum een parkeerplaats te vinden.

 

 

Trein

 

Rome is vanuit Brussel bereikbaar per trein, maar de reis duurt heel lang en er zijn onderweg verschillende overstappen. Kijk op de website van NMBS Europe voor meer informatie.

 

 

Vliegtuig

 

Rome heeft twee luchthavens:

 

Vier luchtvaartmaatschappijen hebben rechtstreekse vluchten vanuit België naar Rome:

 

De vlucht naar Rome duurt ongeveer één uur en drie kwartier.

 

Van en naar Roma Fiumicino

 

De gemakkelijkste manier om van Roma Fiumicino naar het centrum van Rome te gaan, is met de trein. De Leonardo Express is een rechtstreekse treinverbinding (zonder haltes) tussen de luchthaven van Fiumicino en Roma Termini, het centraal station van Rome. De rit duurt 32 minuten en kost € 14,00. Er zijn treinen om het halfuur, telkens om 23 en 53 minuten over het uur (soms ook om 8 en 38 minuten over het uur), van 6.23 uur tot 23.23 uur.

 

Om van Roma Termini terug te keren naar de luchthaven van Fiumicino kun je opnieuw gebruikmaken van de Leonardo Express. De reisduur en de prijs zijn dezelfde als voor de heenreis. Ook hier zijn er treinen om het halfuur, telkens om 5 en 35 minuten over het uur (soms ook om 20 en 50 minuten over het uur), van 5.35 uur tot 22.35 uur.

 

Van en naar Roma Ciampino

 

Aan de luchthaven van Roma Ciampino is er geen treinstation. Je kunt er wel een bus nemen naar het dichtstbijzijnde treinstation (Ciampino) of metrostation (Anagnina) en vandaar met het openbaar vervoer naar Roma Termini rijden, het centraal station van Rome. Dat is zeker de goedkoopste, maar niet de gemakkelijkste oplossing.

 

Veel eenvoudiger is wellicht om gebruik te maken van de shuttlebus van Terravision. Een comfortabele autobus vertrekt vlak bij de uitgang van de luchthaven en rijdt rechtstreeks naar Roma Termini. Er zijn één tot twee bussen per uur en de reistijd bedraagt ongeveer drie kwartier. Kaartjes kun je kopen op de luchthaven van Ciampino of vooraf via de website van Terravision. Je betaalt € 5,00 voor een enkele rit of € 9,00 heen en terug.

 

 

Internetlinks

 

Auto

Autostrade per l'Italia

Grande Raccordo Anulare

Telepass

 

Trein

NMBS Europe

Ferrovie dello Stato Italiane

Roma Termini

 

Luchthavens

Brussels Airport

Brussels South Charleroi Airport

Antwerp Airport

International Airport Ostend-Bruges

Roma Fiumicino

Roma Ciampino

 

Luchtvaartmaatschappijen

Brussels Airlines

Alitalia

Ryanair

TUI fly

 

Transfers

Leonardo Express

Terravision

 

 

 

Romegids | Copyright © Joeri Facq