> Startpagina > Inleiding >

 

Italiaanse gastronomie

 

 

 

Italiaanse maaltijd

 

Een traditionele Italiaanse maaltijd kan bestaan uit:

 

 

Gerechten

 

Pasta

 

Pasta bestaat in ontelbare vormen en kan op eindeloos veel manieren worden bereid. Enkele klassiekers zijn:

 

Op de meeste pastagerechten kun je geraspte parmigiano (Parmezaanse kaas) strooien.

 

Hoofdgerechten

 

Ook als hoofdgerecht heb je keuze uit veel mogelijkheden. Op Romeinse menukaarten vind je onder meer het volgende:

 

Veel voorkomende vleessoorten zijn:

 

Visliefhebbers komen aan hun trekken met de volgende gerechten:

 

Bijgerechten

 

Een hoofdgerecht bestaat alleen uit een stuk vlees of vis. Daarnaast moet je nog een bijgerecht kiezen:

 

Nagerechten

 

Wie na de maaltijd nog zin heeft in meer, kan een keuze maken uit enkele Italiaanse lekkernijen:

 

Broodsoorten

 

 

Kaassoorten

 

 

 

Dranken

 

Niet-alcoholische dranken

 

 

Alcoholische dranken

 

 

Bekende Italiaanse wijnen

 

 

 

Koffie

 

Italianen zijn echte koffiedrinkers. Ze hebben dan ook koffie in vele soorten:

 

Bekende Italiaanse koffiemerken zijn Illy, Kimbo, Lavazza en Segafredo.

 

 

Roomijs

 

Het Italiaanse roomijs is misschien wel het beste ter wereld. Je kunt een gelato (ijsje) kopen in een cornetto (hoorntje) of in een coppa (coupe). Veel voorkomende smaken zijn:

 

 

Culinaire websites

 

Il Cucchiaio d'Argento

Sale & Pepe

 

 

 

Romegids | Copyright © Joeri Facq