> Startpagina > Website >

 

Webmaster

 

 

 

Op 3 oktober 1975 zag ik het levenslicht in het Oost-Vlaamse Lokeren. Door mijn aangeboren belangstelling voor de klassieke oudheid volgde ik de Grieks-Latijnse humaniora in mijn geboortestad. Tijdens die studies werd ik grondig besmet door het oudetalenvirus. Een aantal goede leerkrachten voor Latijn en Grieks hadden tot gevolg dat ik na het secundair onderwijs naar de Universiteit Gent trok om er 'klassieke filologie' te gaan studeren. Vier jaar later mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen als 'master in de taal- en letterkunde: Latijn en Grieks' met lesbevoegdheid voor het secundair onderwijs. Vanaf dat moment was ik in verschillende scholen actief als leraar klassieke talen. Sinds 1 september 1999 ben ik tewerkgesteld in Scholen Da Vinci te Sint-Niklaas, waar ik de zes leerjaren onveilig maak met Latijn.

 

Naast het lesgeven ben ik bestuurder en penningmeester van de Vereniging van Leerkrachten Oude Talen, waarvoor ik ook de volledige redactie van het tijdschrift doe, de website beheer en de ledenadministratie bijhoud. Ik ben ook bestuurder en webmaster van Classica Vlaanderen, een overkoepelende vereniging van alle instellingen en organisaties in Vlaanderen die met klassieke talen te maken hebben.

 

Ten slotte ben ik een gediplomeerde en ervaren reisleider (met Rome als specialiteit) en een fervent Romereiziger, maar daarover kun je meer lezen in mijn welkomstwoord op deze website.

 

Joeri Facq

 

 

 

 

 

Romegids | Copyright © Joeri Facq